Sosyal hizmet hangi KPSS’ye girer?
KPSS A ve B olmak üzere iki gruptan oluşmaktadır. Sosyal Hizmet Bölümü mezunu veya onaylı diplomaya sahip bir öğrenci olarak KPSS B sınavına giriyoruz. Kamu sektöründe sosyal hizmet görevlisi olarak pozisyonlara başvururken genellikle B grubundan alınan notlar geçerlidir.
KPSS B grubuna kimler girer?
KPSS B Grubu sınavına lisans derecesi alan adaylar veya mezunlar kabul edilecektir. KPSS Ortaöğretim Sınavı’na ise ortaöğretim mezunları veya mezunları başvuruda bulunabilecektir.
KPSS A grubuna kimler girer?
Ancak KPSS-A’daki pozisyonların öncelikli olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi Fakültesi ve Hukuk Fakültesi mezunlarına yönelik olduğunu belirtmek gerekir. Mühendislik, mimarlık, fen bilimleri ve edebiyat gibi fakülte ve bölümlerden de başvurular alınsa da bunlar oldukça sınırlıdır. KPSS-A yılda bir kez Eylül ayında gerçekleşir.
KPSS A ve B farkı ne?
İki ana kategoriye ayrılır: KPSS Grup A ve KPSS Grup B. Bu gruplar adayların başvurabileceği pozisyonlara bağlı olarak değişir. KPSS Grup A öncelikle adayları yönetici pozisyonları ve uzmanlık bilgisi gerektiren pozisyonlar için hazırlarken, KPSS Grup B daha çok genel kamu hizmeti işe alımıyla ilgilenir.
KPSS B grubu meslekleri nelerdir?
B Grubu’nda memurlar, güvenlik görevlileri, hemşireler, mühendisler, psikologlar, sosyologlar, mimarlar ve ebeler yer alıyor.
Sosyal hizmet hangi puan türü ile atanır?
EA Points türündedir. 4 yıllıktır. Tercih listenizi oluşturmak için Preference Robot’a kaydolun!
A grubu memurluk nedir?
KPSS A Grubu; ÖSYM tarafından kamu görevine aday seçmek ve yerleştirmek amacıyla yapılan sınav grubudur. Devlet memurluğu sınavına giren adaylar; Başbakanlık, Bakanlıklar, Müsteşarlık ve Bağımsız Genel Müdürlük düzeyindeki kuruluşlarda görev alırlar.
KPSS A ve B grubuna aynı anda girilir mi?
KPSS sınavına aday sayısında bir sınırlama yoktur. Adaylar KPSS sınavına her yıl girebilirler. Sınavın tüm oturumlarına katılabilirler.
KPSS B ile nerelere girilir?
KPSS-B puanı olan adaylar: Mühendis, Teknisyen, Mimar, Psikolog, Hemşire, Şirket Avukatı vb. Mesleklere atamalar yapılır. Hukuk fakültesi mezunu adaylar Şirket Avukatı olabilmek için çift sayılı yıllarda başvuruda bulunmalı ve KPSS-B sınavında P3 puanı almalıdır.
Düz memur KPSS A mı B mi?
Kadrolu memur kadrosu KPSS-B kadrolarına dahildir. Bu bağlamda müfettiş, uzman, denetçi ve yardımcı kontrolör kadroları hariç tüm kadrolar KPSS-B sınavıyla doldurulur. Bu, memurluk kadrolarının KPSS-B puanı kullanılarak değerlendirildiği ve işe alım işlemlerinin bu tür puana göre yapıldığı anlamına gelir.
KPSS A grubu hangi bölümleri kapsar?
KPSS Grup A hangi bölümleri kapsıyor? KPSS Grup A nedir? Hukuk. Ekonomi. Finans. Muhasebe. İstatistik. Çek Cumhuriyeti. Uluslararası ilişkiler. Kamu yönetimi.
En zor KPSS hangi yıl?
KPSS’nin zorluk seviyesi her yıl değişebilmektedir. Son yıllarda en zor KPSS sınavları 2010, 2015 ve 2020 olmuştur.
KPSS B grubu neleri kapsıyor?
A grubu kadrolarından farklı olarak, tüm lisans fakülteleri B grubu kadrolarını oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. hepsi öğrenci personelidir.
A sınıfı memur nedir?
(A) Grup kadroları; mesleğe belirli bir eğitim programı uygulanarak, özel seçme sınavı ve yetenek sınavı ile alınan personel için oluşturulan kadrolardır (Müfettiş ve uzman yardımcısı, kontrolör adayı, kaymakam adayı gibi).
KPSS A kadroları nelerdir?
KPSS A Grubu sınavına girerek kadroya kabul edilen adaylar birçok farklı kadroda yer bulabilirler. Bağ-kur Genel Müdürlüğü’nde Müfettiş Yardımcısı, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü’nde, Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı, Ulaştırma Bakanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı, Diğer kadrolar…